Brug over Marksluis in Oosterhout ruim maand afgesloten voor gemotoriseerd verkeer

0
Foto: Marcel van Dorst - MaRicMedia

OOSTERHOUT – De brug over de Marksluis aan de Burgemeester Huijbregts-Schiedonlaan in Oosterhout is zeker vier weken afgesloten voor alle verkeer. Rijkswaterstaat voert groot onderhoud uit aan de brug.

Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Afgesloten voor gemotoriseerd verkeer
Daarnaast wordt het wegdek aangepakt om zo de geluidsproductie af te laten nemen. Voor de uitvoering van deze werkzaamheden moeten de bruggen noodzakelijkerwijs eruit gehaald worden. De brug over de Marksluis wordt vanaf 27 oktober 6.00 uur afgesloten en gaat -naar verwachting- op 21 november weer open. De werkzaamheden aan de brug Sluis I starten op 24 november 6.00 uur en zijn naar verwachting op 19 december afgerond. In bovengenoemde periodes zijn de bruggen afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Voor voetgangers en (brom)fietsers wordt er in een bepaalde periode een tijdelijke brug geplaatst. Voor het vaarverkeer geldt ook een andere periode waarin het vaarverkeer volledig gestremd is.

Omleiding
Ter plaatse zijn omleidingsroutes aangegeven. Vanaf 24 november 6.00 uur wordt al het verkeer omgeleid over de route Wilhelminalaan – Van Liedekerkestraat – Statendamweg – Bovensteweg – Burg. Huijbregts-Schiedonlaan. Het Vlaggeschip en de Korenbocht blijven bereikbaar vanuit de zijde van het centrum. Vanaf maandag 26 november 6.00 uur wordt de tijdelijke voet- en fietsoversteekbrug in werking gesteld en hoeft het voet- en fietsverkeer vanaf dat moment niet langer meer om te rijden.

 

Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia