Verbreding A27 bij knooppunt Hooipolder eerder aangepakt

0
Foto: Marcel van Dorst - MaRicMedia

RAAMSDONKSVEER – Knooppunt Hooipolder wordt eerder aangepakt dan op de planning stond. De verbreding van de snelweg A27 tussen Houten en knooppunt Hooipolder wordt al in 2026 voltooid, terwijl eerder de bedoeling was om het werk in 2029 af te ronden, maakte Rijkswaterstaat maandag bekend.

Grote wens van vele
Gedeputeerde Van der Maat geeft aan dat het oplossen van de problemen bij knooppunt Hooipolder een grote wens is van velen: weggebruikers die dagelijks in de file staan en de inwoners van omliggende dorpen die balen van het sluipverkeer. “Als eindbeeld zien wij een volledig stoplichtvrij Hooipolder voor ons. Maar dat bleek op korte termijn niet haalbaar. Daarom hebben we als regio het HooipolderPlus-plan bedacht. Een extra investering vanuit de provincie waardoor de files verdwijnen. Goed dat het gaat lukken om als eerste met dit knooppunt aan de slag te gaan als onderdeel van de verbouwing van de A27. De schop kan wat ons betreft niet vroeg genoeg de grond in.” aldus van der Maat.