(VIDEO) EOD doet onderzoek na plofkraak geldautomaat Oosterhout

0

OOSTERHOUT – De EOD is bezig met onderzoek aan en rondom de geldautomaat aan het winkelcentrum Arkendonk in Oosterhout. Daar pleegde onbekende omstreeks half vier een plofkraak. Bij die plofkraak werd veel schade aangericht aan zowel de geldautomaat als twee naastliggende winkels. Volgens getuigen gingen er na de plofkraak twee daders op een scooter er vandoor.

Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Politiehelikopter
Bij de zoektocht naar hen is ook een politiehelikopter ingezet. De geldautomaat die uit de gevel is geblazen, is een automaat van ABN AMRO.

Deskundige
Of de daders ook daadwerkelijk iets buit hebben gemaakt is niet bekend. Een deskundige weet te melden dat er voor zover hij kon zien, niet bij het kluisgedeelte is gekomen. Onderzoek zal verder uit moeten wijzen of er iets is buitgemaakt.

Afgesloten
Het winkelcentrum is gedeeltelijk afgesloten. Het onderzoek zal nog wel enige tijd in beslag nemen. Of de naastgelegen winkels, een bakker en de Bruna, open kunnen vandaag is nog maar de vraag.

 

Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia