(FOTO’S) Technische recherche bezig met onderzoek na plofkraak Oosterhout

0
De politie is nog bezig met het onderzoek. Foto: Marcel van Dorst - MaRicMedia

OOSTERHOUT – Een harde knal, dat was wat bewoners in de directe omgeving hoorde. Niemand die direct de link legde naar de zojuist gepleegde plofkraak, want daar was met mogelijk explosieven de ABN AMRO geldautomaat uit zijn voegen geblazen. Bij die plofkraak raakte twee naastgelegen winkels, de Bruna en de bakker, zwaar beschadigd. De vraag is of zij vandaag nog hun deuren kunnen openen. “Het heeft hier goed staan schudden”, vertelt een medewerker van de bakker donderdagochtend.

Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Harde knal 
De politie is met een aantal technische rechercheurs ter plaatse om onderzoek te doen. Op de parkeerplaats is te zien dat alle sporen genummerd zijn. Aan de afstand van die nummers is te zien hoe hard de knal geweest moet zijn. Onderdelen van de geldautomaat of mogelijk explosief zijn tientallen meters verder terecht gekomen. Vanmorgen vroeg was ook de EOD ter plaatse om onderzoek te doen naar mogelijke explosieven.

Videobeelden
Van de daders ontbreekt elk spoor. Er is net na de plofkraak nog gezocht met een politiehelikopter maar er werd niemand aangetroffen. Getuigen zeggen dat ze twee daders op een scooter weg hoorde rijden, een andere getuige hoorde weer een auto hard wegrijden. Onderzoek zal moeten uitwijzen wat er daadwerkelijk gebeurd is. Voor zover bekend zijn er goede en bruikbare videobeelden gemaakt.

 

Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia