(FOTO’S) Grote oefening terroristische aanslag Tilburg

0
Foto: Jack Brekelmans - Persburo-BMS

TILBURG – Wat doe je als er een grote terroristische aanslag wordt gepleegd? Dat scenario werd zaterdagochtend vroeg in het Willem II stadion geoefend. Bij de oefening werkten het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis, het Rode Kruis, de politie, ambulancediensten, brandweer en Dienst Speciale Interventies samen.

Foto: Jack Brekelmans – Persburo-BMS

500 medewerkers 
Zo’n 500 artsen, acteurs, agenten werkten mee. Voor het ziekenhuis was het de eerste oefening met een nep-aanslag. ,,Dat maakt de oefening heel anders”, vertelt intensivist Hans Kuijsten van het ziekenhuis. ,,Tussen de slachtoffers die binnenkomen, kunnen daders zitten. Dat brengt een andere dreiging met zich mee.”

Gijzeling 
Na de ‘aanslag’ bij het stadion wordt in het ziekenhuis door een aanslagpleger een aantal slachtoffers gegijzeld. Een team van de DSI wordt wederom ingezet om de situatie onder controle te krijgen. Om tien uur is het “einde oefening”.

 

Foto: Jack Brekelmans – Persburo-BMS