NAC wint van Heracles, drie belangrijke punten blijven in Breda

0
Blijdschap na de 2-1 overwinning. Foto: Marcel van Dorst - MaRicMedia

BREDA – NAC Breda heeft vanavond tijdens een ouderwets Avondje NAC de eerste driepunter sinds 18 augustus over de streep getrokken. In het Rat Verlegh Stadion won het met 2-1 van Heracles Almelo. Bij rust was de stand 1-0 dankzij een doelpunt van Luka Ilic. Na rust kwam Heracles via Kuwas op gelijke hoogte. Even leek 1-1 de eindstand te worden, maar in de 88e minuut schoot Mitchell te Vrede de 2-1 binnen.

Marwin Reuvers begon in de basis. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Marwin Reuvers en Erik Palmer-Brown
Bij NAC twee wijzigingen in de basiself. Op het middenveld verving Marwin Reuvers de geschorste Gianluca Nijholt. Voor de jonge telg uit de eigen jeugdopleiding  betekende het zijn eerste basisplaats in Eredivisieverband. Daarnaast startte Erik Palmer-Brown in het hart van de defensie ten koste van de geblesseerde Karol Mets.

Ilic viert zijn doelpunt. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Luka Ilic
De Parel van het Zuiden begon goed aan de wedstrijd. Het legde de gasten uit Almelo het vuur aan de schenen door kort op de man te verdedigen. Via de flanken probeerde het vervolgens spits Mitchell te Vrede te bereiken, wat steeds niet lekker lukte, het was vervolgens wachten tot de bal wél goed zou vallen. In de 21e minuut kwamen de Bredanaars vervolgens inderdaad alsnog op voorsprong. Na een mooie individuele actie van Luka Ilic, die vanaf de zijlijn door de defensie van Heracles slalomde en hem vervolgens zelf achter doelman Blaswich tikte.

Zo kwam NAC voor de derde wedstrijd op rij op voorsprong en was het zaak om dat vast te houden en een driepunter over de streep te trekken. Via Kuwas deden de Heraclieden wel wat terug, maar dit leidde niet tot grote kansen. De Bredanaars zakten op hun beurt wat verder terug en bleven effectief verdedigen waardoor de voorsprong in ieder geval tot aan de rust behouden bleef.

Vechtwedstrijd
Na rust verzandde de wedstrijd in een vechtwedstrijd. Helemaal toen Kuwas in de 60e minuut de stand op gelijke hoogte bracht. Met een afstandsschot van buiten de zestiende tekende hij namens Heracles voor de 1-1. Bij NAC ontbrak het aanvallende spel van de eerste fase van de wedstrijd, terwijl de ploeg van trainer Wormuth het meeste balbezit had en wat meer het initiatief nam. Op wat corners na leverde dit alleen niets op voor de Almeloërs.

Blijdschap bij de spelers van NAC na de 2-1 winst. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Mitchell te Vrede
De geel-zwarten moesten op hun beurt wel opzoek naar de voorsprong, een punt was niet genoeg om van de laatste plek af te komen. Toen alles er op wees dat NAC inderdaad maar een schamel puntje over ging houden aan dit Avondje NAC, was daar in de 88e minuut Mitchell te Vrede. Als een duveltje uit een doosje worstelde hij zich door de zwart-witte verdediging en schoot vol overtuiging de bal tegen de touwen, met een explosie vanaf de tribunes als gevolg. De eerste driepunter sinds 18 augustus is een feit.

Tekst: NAC.nl

Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia