Willem II verliest kansloos tegen veel sterker Ajax

0
Foto: Toine Damen - ProShots

AMSTERDAM – Willem II heeft de uitwedstrijd tegen Ajax met 2-0 verloren. Een nederlaag die makkelijk veel groter had kunnen uitvallen omdat er in het eerste kwartier al 5 grote kansen voor de thuisploeg vielen te noteren. ‘Tegen een tegenstander met meer kwaliteit loop je tegen een logische nederlaag aan’, luidde de nuchtere analyse van trainer Adrie Koster na afloop.

Krachtsverhoudingen
Willem II keek al na 10 minuten tegen een 1-0 achterstand aan en daarmee werden de krachtsverhoudingen in de Johan Cruijff ArenA bovendien ook nog eens stevig geweld aangedaan. Nog eens tien minuten later werd het 2-0. En toen was de wedstrijd eigenlijk voorbij.

Nooit een wedstrijd geweest
“Nee, het is nooit echt een wedstrijd geweest”, gaf Koster na de wedstrijd meteen toe. “We hebben getracht er een wedstrijd van te maken, door te kijken wat er hier te halen viel. Door vroeg druk te zetten, omdat je weet dat ze daar normaal gesproken moeite mee hebben. Het liep niet zo. Maar als we voor een andere speelstijl gekozen hadden, zoals we geëindigd zijn, had je deze wedstrijd ook niet gewonnen.”