(VIDEO) VAR beelden overtreding NAC speler Kali online, “geel is voldoende”

0

BREDA/ZEIST – De VAR beelden na de heftige charge van NAC speler Kali op Heraclied Peterson zijn vrijgegeven. Op de beelden is te zien hoe de VAR in Zeist de overtreding beoordeeld . Kali schoffelde in de eerste helft Heraclied Peterson ondersteboven, maar kreeg slechts geel. De videoscheidsrechter heeft de beelden bekeken en besloot dat geel voldoende was. De bond heeft de beelden nu openbaar gemaakt en van een uitleg voorzien.

Kali krijgt “slechts” geel. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Uitgegleden
,,Hoewel een rode kaart zeker gesteund had kunnen worden, gezien de snelheid en complexiteit van de actie, is hier begrip voor de beslissing van scheidsrechter Makkelie en VAR Martin van den Kerkhof”, valt de lezen op de site van de bond. ,,Na het nauwkeurig bestuderen van de beelden is immers te zien dat Kali uitglijdt en zijn tegenstander niet ernstig raakt.”

Geel volstaat
Na het bestuderen van de beelden spreekt VAR Van den Kerkhof scheidsrechter Makkelie toe: ,,Danny, Martin hier. Ik bevestig de gele kaart van Kali. Een harde overtreding, maar is voldoende zo.” Daarop legt Makkelie aan de spelers van Heracles uit: ,,Hij (de VAR, red.) heeft het nagekeken. Geel volstaat.”