RKC in eigen stadion met 3-5 onderuit tegen Jong PSV

0
Foto: Marcel van Dorst - MaRicMedia

WAALWIJK – In het Mandemakers Stadion kwam Jong PSV vanavond op bezoek. De gevierde mannen in deze wedstrijd waren Joël Piroe en Cody Gakpo. De aanvallers van PSV wisten beide tweemaal op het scorebord terecht te komen. Namens RKC deden Seys en Hansson (2x) iets terug, maar dat mocht niet baten. Eindstand: 3-5.

Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Zelfde opstelling
RKC begon deze wedstrijd nagenoeg met dezelfde opstelling als in het duel tegen FC Twente. Alleen Etiënne Vaessen ontbrak wegens privéomstandigheden. Op zijn plek stond Jordy Zielschot, die zijn officiële debuut maakte voor de Geelblauwen.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de Waalwijkers. Uit een corner van Hansson schoot Koenraat rakelings over. Waar de thuisploeg de eerste kans mistte, was het voor de bezoekers direct raak. Gakpo kreeg de bal aan de linkerkant van het veld en kon doorlopen richting het zestienmetergebied. Doordat zijn schot onderweg van richting werd veranderd verschalkte hij doelman Jordy Zielschot. Jong PSV kon niet lang van de voorsprong genieten. Dylan Seys kreeg de bal op de rand van de zestien en verschalkte Van Osch knap in de korte hoek.

Debuut voor Jordy Zielschot. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Gifbeker
Na twee minuten moesten de RKC’ers wederom op zoek naar de gelijkmaker. De Eindhovenaren stuurde Teze goed de diepte in. De rechtervleugelverdediger gaf goed voor, waarna Piroe eenvoudig kon binnentikken, 1-2. De Belgische scheidsrechter Wesli de Cremer vond in de 32ste minuut een schouderduw van Mulder Gakpo genoeg voor een strafschop. Lundqvist benutte dit buitenkansje. De gifbeker was nog niet leeg voor RKC Waalijk. Vlak voor rust kwam Gakpo uit een buitenspelpositie oog-in-oog te staan met Zielschot. Eerstgenoemde kwam als winnaar uit de bus. Met een lobje bepaalde hij dat de ploegen met 1-4 de rust ingingen.

Na rust kreeg RKC via Dylan Seys een mogelijkheid om de marge te verkleinen. Zijn schot belandde op de vuisten van Van Osch. Na zeven minuten spelen ging de bal in het voordeel van de thuisploeg op de stip. Een voorzet van Hansson belandde op de handen van een Jong PSV-verdediger. De middenvelder ging zelf achter de bal staan en schoot in tweede instantie raak. Waar dit het startsein moest zijn voor de jacht naar de 3-4 en hopelijk de 3-5 dacht Jong PSV daar anders over.

Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Drie punten mee naar Eindhoven
Nog geen minuut (!) later kwamen de beloften van PSV op 2-5 dankzij Piroe. Hij draaide voor het zestienmetergebied knap weg en schoot in de rechterhoek raak. Na dit doelpunt probeerde RKC de achterstand te verkleinen, maar het balbezit leidde niet tot gevaarlijke kansen. Dit gold ook voor de ploeg uit Eindhoven. De schrale kansen vonden telkens de handen van Zielschot. Tien minuten voor tijd maakte Hansson het laatste doelpunt van de avond. Vanaf een meter of twintig schoot hij fraai raak in de verre hoek. In het slot van de wedstrijd kwam de voorsprong van Jong PSV niet meer in gevaar. RKC verliest met 3-5 en ziet Jong PSV met de drie punten uit Waalwijk vertrekken.

Tekst: RKC.nl

 

Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia