(FOTO’S) Vrachtwagen vol drugsafval aangetroffen op parkeerplaats Valkenswaard

0
Foto: Rico Vogels - SQ Vision

VALKENSWAARD – Op een parkeerplaats aan de Pastoor Heerkensdreef in Valkenswaard is een vrachtwagen aangetroffen geladen met drugsafval. De bus werd aangetroffen op de parkeerplaats bij Tennisvereniging Valkenswaard. Er komt dampende rook uit het voertuig. De brandweer en politie zijn aanwezig.

Foto: Rico Vogels – SQ Vision

Onderzoek
De politie is een onderzoek gestart naar de herkomst van de bus. Vermoedelijk gaat het om een gestolen vrachtwagen. Het si een veelgebruikte methode om drugsafval te dumpen.

Bekende methode
In Brabant gebeurd het regelmatig dat er dumpingen zijn waarbij er drugsafval in een (gestolen) vrachtwagen gestopt wordt die vervolgens ergens neer gezet wordt. Dat gebeurde onder anderen in Drimmelen en in Raamsdonksveer. In Eindhoven werd laatst een vrachtwagen vol drugsafval in een woonwijk in brand gestoken.

 

Foto: Rico Vogels – SQ Vision