20 huizen tijdelijk ontruimd na grote woningbrand Waalwijk

0
Foto: Rico Vogels - SQ Vision

WAALWIJK – Een grote woningbrand aan het Westeinde in Waalwijk zorgde er zaterdagavond voor dat 20 huilen in de omgeving ontruimd werden. Een woning in de straat stond in brand. Dat zorgde voor zoveel rook, dat de buren geëvacueerd moesten worden. Het ging volgens de gemeente om twintig tot vijfentwintig huizen.

Foto: Rico Vogels – SQ Vision

Gasbrand
De brand ontstond zaterdagavond omstreeks half negen in de meterkast van een woning. De brand sloeg over op de gasleiding waarna de brand snel uitslaand was. De brandweer wist de hevige brand onder controle te krijgen en zorgde er voor dat de brand niet oversloeg naar andere woningen. “Het gaat om een oude woning, met veel hout. Dat was niet makkelijk te blussen.”

Rook ingeademd
Tegen tien uur werd het sein brandmeester gegeven. De bewoners die geëvacueerd waren konden niet lang daarna hun woning weer in. Bij de brand raakte een persoon gewond. Deze had rook ingeademd en is door ambulancemedewerkers ter plaatse nagekeken.

 

Foto: Rico Vogels – SQ Vision