(FOTO-SERIE) Sinterklaas-intocht Oosterhout echt kinderfeest, geen incidenten

0
Foto: Marcel van Dorst - MaRicMedia

OOSTERHOUT – Je zou het haast vergeten, maar de Sinterklaas-intocht in Oosterhout is zondagmiddag zonder incidenten verlopen. Op de Bouwlingstraat nabij het Lukwelpark kwam de goedheiligman aan met een boot waarna hij door de waarnemend burgemeester Marcel Franzel werd ontvangen. Duizenden bezoekers zagen dat de Sint met behulp van een hoogwerker van de boot werd gehaald om daarna de duizenden kinderen toe te spreken.

Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Zwarte Pieten
Sinterklaas werd vergezeld van tientallen Zwarte Pieten die de kinderen vermaakte met kunstjes, handjes en snoepgoed. Na het toespreken op het Lukwelpark ging het in een lange stoet naar het centrum van Oosterhout waar hij ieder kind persoonlijk een had gaat geven. Wij waren erbij en maakte een mooie fotoreportage die terug te vinden is op Facebook.

Aanhoudingen
Eerder gingen het wel mis bij de intochten in Tilburg en Eindhoven. Daar werden tientallen tegendemonstranten aangehouden en waren er demonstraties van de anti-Zwarte Pieten organisaties.

 

Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia