Tientallen aanhoudingen tijdens intocht Sinterklaas Tilburg

0
Foto: Toby de Kort - De Kort Media

TILBURG – De politie heeft zondag tientallen aanhoudingen verricht tijdens de intocht van Sinterklaas in Tilburg. Het ging om tegendemonstranten die demonstreerde tegen de anti-zwartepiet. De tegendemonstranten werden tegengehouden op de Burgemeester Brokxlaan en waren onderweg naar de achterkant van het centraal station, waar de anti-Zwarte Piet-actie plaatsvond. De aangehouden demonstranten zijn door de politie in een bus gezet.

Foto: Toby de Kort – De Kort Media

Afgelegen plek
De demonstratie van actiegroepen Anti-Zwarte Piet-Comité Tilburg en Kick Out Zwarte Piet werd afgelast. reden van de afgelasting was de plek die de gemeente Tilburg had afgegeven. De gemeente had het Burgemeester Stekelenburgplein bij het Centraal Station toegewezen als demonstratieplek maar daar was volgens demonstratieleider Jerry Afriyie de groep demonstranten niet hoor- en zichtbaar genoeg.

Eindhoven
Eerder ging het in Eindhoven ook al mis, ook daar werden een aantal regendemonstranten aangehouden. De intochten in Breda en Oosterhout verliepen vlekkeloos en war echte kinderfeesten zonder wanklanken.

 

Foto: Toby de Kort – De Kort Media