(VIDEO) Tumult om rode kaart leidt tot twee aangiften tussen Right-Oh en FC Hoge Vucht

0

GEERTRUIDENBERG – De politie heeft vandaag twee aangiften opgenomen, beide afkomstig van een voetbalvereniging. De thuis spelende club Right-Oh club deed aangifte van vernieling, de uit spelende club FC Hoge Vucht uit Breda van belediging/ discriminatie.

Videostill

Rode kaart
Meerdere agenten gingen zondagmiddag 25 november naar het terrein van voetbalclub Right-Oh uit Geertruidenberg. Nadat er een rode kaart was gegeven aan een speler van de bezoekende club ontstond er tumult. Een van de Bredase spelers werd daarbij vermoedelijk op discriminerende wijze beledigd door iemand uit het publiek.

Gewond
Vervolgens ontstond er onrust bij de kantine waarbij een speler van de Bredase club tegen een deur schopte. Daarbij sneuvelde een ruit en raakte de speler dusdanig gewond dat per ambulance naar het ziekenhuis moest worden vervoerd. De politie heeft twee aangiften opgenomen, beide verdachten worden binnenkort uitgenodigd op het politiebureau om een verklaring af te leggen.