NAC hard onderuit in degradatiekraker tegen FC Groningen

0
NAC spelers balen van het verlies tegen FC Groningen. Foto: Lars Smook - ProShots

GRONINGEN – NAC is er niet in geslaagd drie punten mee naar Breda te nemen. In een echte degradatiekraker verloor de Bredase formatie van Mitchell van der Gaag in het natte Groningen zondagmiddag met 5-2. De uitslag was iets geflatteerd maar meer dan een punt had NAC zeker niet verdient.

Foto: Cor Lasker – ProShots

Zevende minuut
Al na zeven minuten komt NAC op achterstand na een voorzet van Ritsu Doan die de lnkervoet vindt van Mimoun Mahi die de bal diagonaal via de binnenkant van de paal in het net knalt. NAC komt op gelijke hoogte na een strafschop, in eerste instantie ingeschoten door Nijholt maar in de rebound raak geschoten door Rosheuvel.

Wonden likken
Na rust is het Te Vrede die NAC op voorsprong brengt echter is de vreugde van korte duur. Binnen een minuut is het Doan die Groningen op gelijke hoogte brengt. Daarna loopt FC Groningen door doelpunten van Zeefuik, Mahi en Memisevic uit naar een 5-2 overwinning en moet NAC de wonden likken en zonder punten naar Breda