Frietkot van De Fer komt weer op vertrouwd plek in Breda

0
Foto: Tom van der Put - MaRicMedia

BREDA – Het door brand verwoeste frietkot van De Fer komt volgend jaar weer terug op het vertrouwde plek aan de Dr. Jan Ingen Houszplein in Breda. De 80-jarige eigenaar Ferry Verstrepen kan zijn geluk niet op en is blij dat er financiële middelen zijn gevonden om weer terug te keren.

Foto: Tom van der Put – MaRicMedia

Zelfde plek
Schoonzoon Theo Kleinjan laat weten dat het frietkot op dezelfde plek komt te staan. “Het gesprek met de verzekering pakte positief uit. We  moet nu opnieuw een vergunning aanvragen bij de gemeente.” Hij noemt het ‘nostalgie die terugkeert’.

Foto: Perry Roovers – MaRicMedia

Schade te groot
Begin oktober werd het frietkot door brand verwoest. In eerste instantie leek de schade mee te vallen maar de bleek toch groter dan gedacht. Het complete frietkot werd gesloopt. Eigenaar Fer Verstrepen was in de friettent aanwezig toen de brand uitbrak en raakte lichtgewond.