Scholieren Gala Breda door burgemeester vroegtijdig beëindigt

0
Archieffoto: Marcel van Dorst - MaRicMedia

BREDA – Het Scholieren Gala Breda dat maandagavond werd gehouden in de Graanbeurs  is op last van burgemeester Paul Depla rond middernacht vroegtijdig beëindigd.  Doordat er teveel bezoekers tegelijkertijd naar binnen wilden ontstond rond tien uur chaotisch geduw voor de ingang. Twee scholieren raakten onwel in het gedrang  en er zouden veel feestgangers dronken zijn geweest aldus de politie. Het feest was voor feestgangers vanaf de 16 en er zou geen alcohol worden geschonken aan kinderen beneden de 18.

Agenten in linie
De politie rukte met tientallen agenten en enkele honden uit om de rust op straat te herstellen. Ze gebruikten volgens scholieren de wapenstok om bezoekers terug te duwen die bleven dringen om binnen te komen. Agenten in linie zetten de Reigerstraat aan beide kanten af om de ontruiming van het horecapand rustig en gecontroleerd te kunnen laten verlopen. Hoewel de politie laat weten dat er geen gewonden zijn, regent het op facebook klachten van ouders en kinderen.