NAC neemt punt mee naar huis na doelpuntloos duel tegen PEC Zwolle

0
Pro Shots / Niels Boersema

BREDA – NAC heeft zaterdagavond een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. De ploeg van Mitchell van der Gaag creëerde legio kansen, maar wist deze telkens niet af te maken. Aan de andere kant kreeg ook PEC Zwolle mogelijkheden, waardoor het een open wedstrijd was. Desondanks eindigde het duel in 0-0.

Pro Shots / Niels Boersema

Twee wijzigingen
Bij NAC twee noodgedwongen wijzigingen in de basis elf ten opzichte van de gewonnen thuiswedstrijd tegen Vitesse. Op de rechtsbackpositie verving Pelé van Anholt Fabian Sporkslede, die vorige week zondag een blessure opliep en voor langere tijd uitgeschakeld is. Daarnaast haakte Gianluca Nijholt in de warming-up af. De middenvelder kampte met knieklachten en bleek niet fit genoeg. Zijn vervanger was Mounir El Allouchi.

Degradatiekraker
Het duel tussen de nummer 15 en 17 in de Eredivisie werd voorafgaand in de volksmond al bestempeld als ‘degradatiekraker’. PEC Zwolle pakte in het eigen MAC³PARK Stadion tot nu toe vier punten. NAC hield slechts een punt over aan de zeven uitwedstrijden die het tot nu toe speelde. Beide ploegen maakten daarnaast zeventien doelpunten in vijftien wedstrijden, hoewel NAC er meer tegen kreeg.

In de eerste fase van de wedstrijd waren beide partijen niet overtuigend genoeg om de statistieken tegen te spreken. PEC speelde in een erg laag tempo en NAC kwam er een aantal keer gevaarlijk uit, maar in aanvallend opzicht kwam de ploeg net te kort. Mitchell te Vrede had in de 8e minuut de grootste mogelijkheid om de score te openen, na een voorzet van Mikhail Rosheuvel schoot de spits echter recht op Diederik Boer. Hoewel NAC in die fase de meeste dreiging had, kwam het niet tot grote kansen en nam de thuisploeg het stokje over van de Bredanaars, die zich steeds meer terug lieten dringen op eigen helft. In de 33e minuut kreeg Vito van Crooij namens PEC de eerste grote kans tot dan toe. De aanvaller stuitte op Benjamin van Leer die goed keeperswerk verrichtte.

Doelpuntloos
Na een doelpuntloze eerste helft was het hopen op een aantrekkelijke tweede helft. Naarmate de wedstrijd verstreek en de spanning toenam, leek het er steeds meer op dat het duel ging eindigen zoals het begon. Beide ploegen creëerden wat voorzichtige kansen, maar kregen het niet voor elkaar om de bal overtuigend tussen de palen te schieten. NAC werd richting het einde van de wedstrijd weer wat sterker en kreeg via Mikhail Rosheuvel nog een grote kans op de 0-1, maar ook hij schoot de bal over het doel.

Tekst: NAC.nl