(FOTO-SERIE) NAC met 4-2 te sterkt tegen negental van Heerenveen

0
Rosheuvel scoorde twee maal. Foto: Marcel van Dorst - MaRicMedia

BREDA – NAC heeft zaterdagavond op een spektakelstuk tegen Heerenveen gewonnen. De ploeg van trainer Mitchell van der Gaag won uiteindelijk met 4-2 en zag de tegenstander met negen spelers eindigen. Van der Gaag had in de laatste wedstrijd van 2018 weinig reden tot echt wisselen in zijn basiself. Alleen Gianluca Nijholt was een andere naam ten opzichte van de vorige wedstrijd van de Parel van het Zuiden. De middenvelder keerde terug in de basis en dat ging ten koste van Mounir El Allouchi.

Riemstra maakte de gelijkmaker maar kon daarna met rood vertrekken. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Stormachtig
Het begin in het Rat Verlegh Stadion was stormachtig. Er gebeurde van alles. Het eerste gevaar van NAC leverde voor de thuisploeg direct een treffer op. Leigh kreeg de bal op links, gaf met gevoel voor op Te Vrede en die schoot de bal met links fraai achter Hahn: 1-0. Lang kon NAC echter niet genieten van de voorsprong, want enkele minuten later was het alweer gelijk. Rienstra werkte een corner zonder veel kracht richting doel, maar niemand van NAC kon de bal wegwerken: 1-1.

Rood voor Riemstra na VAR
Diezelfde Rienstra stond weer enkele minuten later niet meer op veld. Een charge op Te Vrede werd door Kamphuis niet beoordeeld als ‘te hard’, maar de VAR instrueerde de leidsman het nog eens na te kijken. Na het zien van de beelden besloot de scheidsrechter anders: rood. En dus moest Heerenveen al vroeg met 10 man verder.

Kamphuis bekijkt de beelden terug. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Met tien man kwamen de Friezen echter wel op voorsprong. Een pegel van Van Bergen van afstand was Van Leer te machtig en zette Heerenveen op een 1-2 voorsprong. Werk aan de winkel dus voor NAC, dat nog in de eerste zelfs met 11 tegen 9 kwam te staan. Kobayashi zette een harde tackle in op El Allouchi en Kamphuis oordeelde de charge als te hard: rood. In de blessuretijd moest ook NAC even de adem inhouden toen een overtreding van Korte op Hahn door de VAR werd gecheckt, maar die charge werd beoordeeld met geel.

Gelijkmaker
Met 11 tegen 9 ging NAC na rust op zoek naar doelpunten. Mühren, die direct na rust was ingevallen, was er al gelijk dichtbij met een kopbal, maar hij mikte net voorlangs. De Bredase druk nam echter niet af en het begon zijn vruchten af te werken. Na een uur spelen maakte Te Vrede namelijk de gelijkmaker, opnieuw op aangeven van Leigh. De honger van NAC was echter nog niet gestild en tien minuten later kwam de ploeg op voorsprong. Rosheuvel creëerde goed ruimte voor zijn schot en haalde hard uit: 3-2.

Blijdschap bij Te Vrede na zijn goal. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Diezelfde Rosheuvel bracht niet veel later de stand op 4-2. Mühren kopte op de handen Hahn, maar ‘Mika’ stond op de goede plek en kon zo binnen koppen. Daarmee was het verzet van de Friezen gebroken. De ploeg bracht nog een aanvaller en probeerde wel, maar kwam niet meer in de buurt van een aansluitingstreffer. NAC was nog een aantal keer dichtbij een vijfde, maar gescoord werd er niet meer.

Dankzij de driepunter gaat NAC met een goed gevoel het jaar uit. Na zeventien wedstrijden heeft de ploeg vijftien punten vergaard, twee meer dan vorig seizoen, en staat het op de zeventiende plaats.

Tekst: NAC.nl

 

Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia