Afgelopen 112 dag in het Citycentrum maakten Pascal Delissen en Wilbert Raaijmakers bekend dat ze de Baltic Sea Circle gingen rijden. “Daarbij hebben we Wensambulance Brabant uitgekozen als goede doel.”

Door Hannie Bettgens

Brabo`s on Tour, zoals ze het team genaamd hebben, bestaat uit twee kameraden Pascal Delissen en Wilbert Raaijmakers. Pascal: “Ik kwam deze rally tegen en vond het wel iets voor Wilbert en mij. We hadden het er wel eens over gehad om zoiets te gaan rijden, dit paste wel in dat plaatje. Thuis liet ik mijn vrouw de website zien en die zei meteen; nou dat is echt iets voor jou! Bij Wilbert hetzelfde verhaal.” Dat was eind 2017 en de enthousiaste Pascal wilde het jaar daarop gaan starten. Pascal: “Toen zei Wilbert, ho nou, even rustig. Eerst even alles regelen, 2018 is al een druk jaar. Laten we in 2019 meedoen.” Lachend: “Je merkt wel dat hij de stille is van ons twee, maar als hij wat zegt klopt het ook.”

Foto Dave Hendriks

Het is duidelijk dat er een hechte vriendschap bestaat tussen de mannen. “Ik zou zoiets ook alleen maar met Wilbert kunnen ondernemen.” “Ik ook,” zegt Wilbert. Afgelopen jaar heeft in het teken van de voorbereiding gestaan. “Er is ons zoveel gegund. We hebben een Volkswagen Transporter gesponsord gekregen, helemaal opgeknapt en ingericht door verschillende bedrijven en sponsoren.” De Baltic Sea Circle is een rit van 8500 kilometer zonder navigatie en zonder snelwegen. De rally gaat op 6 juni van start en de hele happening duurt 18 dagen. Gemiddeld gaan ze zo’n 500 kilometer per dag rijden. “Weer gewoon kaartlezen met de kaart op schoot. Een roadtrip om de Baltische Zee. Een noordelijke avonturenrally die in Groningen van start gaat.

De eerste dag mogen we, om weg te komen uit Nederland, via de snelweg rijden. Daarna kost het je strafpunten. We rijden via Scandinavië naar de Noordkaap, door Rusland en via Polen weer richting Groningen. Een geweldige uitdaging waar we enorm veel zin in hebben.” Op de vraag of ze hun mobiel niet stiekem gebruiken waar navigatie op zit, antwoorden de mannen: “Nee natuurlijk niet! We gaan juist deze uitdaging aan, we zouden onszelf voor de gek houden als we dat zouden doen.” Het Brabo’s on Tour Buske van 20 jaar oud is bijna klaar voor vertrek. “We gaan nog een weekendje weg om te ontdekken of alles klopt en alles werkt zoals het hoort.” Ze hebben al een mooi bedrag binnen voor het goede doel. “Het minimale bedrag wat je af dient te dragen aan het goede doel is € 750,-.

Daar hadden we een crowdfunding voor gestart en is inmiddels behaald. Niet normaal wat er allemaal op ons pad is gekomen sinds we ingeschreven hebben. Van alle kanten worden we benaderd door Brabantse bedrijven die hun steentje bij willen dragen. En dan gaat het niet om een paar kwartjes! Helemaal geweldig toch? Het leeft enorm in Brabant, Brabanders voor Brabanders en donaties blijven meer dan welkom. We willen bij terugkomst een mooie check overhandigen aan Wensambulance Brabant.” Voor deze Non Profit organisatie, gevestigd in Valkenswaard met super vrijwilligers die wensen mogelijk maken voor mensen die vaak terminaal zijn en nog een laatste wens hebben, blijft Brabo’s on Tour druk bezig om geld in te zamelen. “Want ieder mens heeft een laatste wens!” Pascal en Wilbert zien er naar uit om in juni van start te gaan.

“Natuurlijk zal er onderweg wel een keer gemopperd worden, logisch als je 18 dagen 24 uur op elkaars lip zit.  En daar is niets mis mee. We hebben samen uit, samen thuis afgesproken. Maar het gaat gewoon goed.” De auto is goed uitgerust met reserveonderdelen, en ze kunnen er goed in slapen. “We slapen voor het grootste gedeelte in de auto, maar we zullen ook op plaatsen komen waar we beter in een hotel kunnen slapen in verband met de veiligheid. Ook handig als we een keer willen douchen.” Dat ze onderweg stukken kunnen krijgen is ingecalculeerd. “We zijn wel goed met onze handen en kunnen veel zelf maken. Het Brabo’s on Tour Buske heeft een vrij eenvoudige techniek onder de motorkap.” Lachend gaat hij verder: “En wat er niet in zit kan ook niet kapot he?” De heren gaan goed voorbereid op weg. “Van alles komt erbij kijken wat geregeld moet worden, van visum tot verzekeringen. Een hoop gedoe maar je wil ook niet onderweg aan de grens bij Rusland komen te staan omdat je er niet in mag.” 

De acties en avonturen van Brabo’s on Tour zijn te volgen via Facebook.

Wilt u sponsoren of doneren dat kan op: Delissen NL08 SNSB 0773 1219 27   Graag onder vermelding van: Sponsoring/Donatie Brabo’s on tour/WensAmbulance.  Graag ook afzender vermelden. Wij zijn blij met elke gift! Mocht u andere ideeën of suggesties hebben kan u ook mailen naar: Braboosontour@gmail.com