EINDHOVEN – In de nacht van maandag op dinsdag is aan de rand van een Eindhovense wijk een busje met drugsafval in brand gestoken. Het busje is volledig uitgebrand.

Rond de klok van 1 uur kreeg de brandweer een melding van een busje die in brand stond aan de Baltesakker, toen de brandweer en de politie ter plaatse kwamen stond het busje al in lichterlaaie. nadat de brandweer de achterdeur van het busje opende, kwamen ze tot de ontdekking dat het busje vol zat met drugsafval.

Door het blussen met het schuim ontstond er een soort groene substantie, dit was een mengsel van het drugsafval en het blusschuim van de brandweer. Omdat het een chemische brand was, was deze brand ook lastig te bestrijden. In de omgeving is een penetrante chemische lucht te ruiken welke vaak voorkomt bij XTC afval.

De melder zag toen deze de melding maakte nog iemand wegrennen. Deze persoon rende de Kennedylaan over. Het is niet de eerste keer dat er in Eindhoven in een woonwijk een busje met drugsafval in brand wordt gestoken. Ook vorig jaar was het al een keer raak. Toen gebeurde hetzelfde aan de Offenbachlaan.

Een gespecialiseerd bedrijf zal de resten van de brand opruimen.

Foto Dave Hendriks
Foto Dave Hendriks
Foto Dave Hendriks
Foto Dave Hendriks
Foto Dave Hendriks
Foto Dave Hendriks
Foto Arno van der Linden