Zowel de Brabo’s on tour uit Eindhoven als ook de Matties go Baltic uit Veldhoven res. Pascal Delissen en Wilbert Raaijmakers én Arjan de Buck en Rudy vd Waterlaat, stonden kortgeleden in de regionale kranten. Ze gaven aan de Baltic Sea rally te gaan rijden. Dat houd in een tocht van 8500Km zonder navigatie en zonder snelwegen rondom de Baltische Zee. Inclusief de Noordkaap en Rusland én de Baltische staten.

Een van de voorwaarden voor deelname is dat je strijd voor het goede doel . Voor de Brabo’s is dat de WensAmbulance Brabant en voor de Matties is dat Pink Ribbon…. Wel nu zijn ze aan de tocht begonnen en zitten nu in Rusland… Samen wel te verstaan..
De heren die elkaar van te voren nog nooit hadden gezien of gesproken. Rijden nu samen in Rusland. Toeval bestaat niet en de wereld is maar klein. We zagen elkaar voor het eerst bij de start in Groningen. En maakte een praatje… én daar gingen ze de strijd aan. De volgende ontmoeting was in Noorwegen op de Lofoten. De Matties appte dat ze op de Lofoten op een prachtige plaats stonden voor overnachting direct aan zee. Al snel werden er door de Matties plaatsen gereserveerd voor diverse andere teams waaronder de Brabo’s on tour. Het werd een gezellige korte nacht waarbij het ook nog eens continu licht was. De Brabo’s die aanvankelijk met team de Kempenboys on the road aan het rijden waren.(Reusel) kwamen voor een dilemma. Eén van de Kempenboys moest bijna 150 kilometer terug rijden om zijn uitgevallen broer te helpen. Daarop reden de Brabo’s op het gemakje verder op weg naar de Lofoten. De volgende dag waren alle teams weer met elkaar herenigd. En ging de tocht gemoedelijk verder. Wát een Pracht wat een praal onderweg! Ondertussen ging de strijd om de goede doelen ook gewoon door en tikte de donatie klok gewoon door! Én nog kan men doneren!!!

Inmiddels liggen de teams wat uit elkaar. Daar waar het ene team al op het terras zit in St Petersburg. Strijden de Brabo’s en de Matties nog onderweg, door een verkeerde en zwaar vertragende grensovergang… ging het tijdschema in de war, daarbij kwam ook nog dat een weg op de kaart niet meer dat een
“Geitenpad” bleek te zijn en er veel tijd verloren werd. Nadat ook nog het overnachtings plan in duigen liep. Was het klaar ! ” Morge de rest!”

Inmiddels hadden zich nog twee teams aan het clubke toegevoegd waaronder zelfs een jonge dame op een motor! Het besluit was unaniem ” We gaan samen de grens over en samen door Rusland”

Nu twee dagen later is de vriendschap al vele malen sterker en gaat de tocht gestaag verder.. Zoetjes aan op huis aan er zit immers al meer dan 5000 KM op de teller… nog een kleine 3500Km te gaan dus!!! Op naar de Finish en hopelijk naar een heel mooi eindbedrag voor de goede doelen… dus blijf doneren!!!!

Wilt u sponsoren of doneren dat kan op: Delissen NL08 SNSB 0773 1219 27   Graag onder vermelding van: Sponsoring/Donatie Brabo’s on tour/WensAmbulance.  Graag ook afzender vermelden. Wij zijn blij met elke gift! Mocht u andere ideeën of suggesties hebben kan u ook mailen naar: Braboosontour@gmail.com

Groetjes uit Rusland