NEDERLAND – De nieuwe ME bus die de politie in 2016 presenteerde en niet later daarna in gebruik nam is niet geschikt en zelfs onveilig voor agenten. Twijfels over de remmen en over de brandveiligheid bij rellen. Te weinig ruimte om beschermende kleding aan te trekken. Opmerkelijker is dat wanneer er aan de bus geschud word de zijramen automatisch open gaan. Het is een greep uit een lijst van klachten van de Amsterdamse politie, die tot ze zijn opgelost de voertuigen in de garage laat staan. Ook in andere regio’s is er kritiek op de bus. Dat staat te lezen op BN de Stem.

De vertrouwde oude ME bus. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Oude ME bus
De Amsterdamse politie weigert er mee te rijden. Daar wordt voorlopig nog de oude ME bus ingezet. Ook in Brabant is de nieuwe ME bus in gebruik genomen. Vooralsnog wordt deze ingezet en niet de oude bus.

Overgewicht
De ME-bus kampt met overgewicht, zeker met negen volledig bepakte ME’ers achterin. Bij een weegtest door de Eenheid Amsterdam bleek de maximale druk op de vooras te worden overschreden. Dat zou bij een burger leiden tot ‘een verbod om verder te rijden met het voertuig’, aldus een politierapport.

De nieuwe ME bus. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia