RIJSBERGEN – De Rijsbergse Vliegerdagen is een vliegerfestival waarbij honderden vliegers het luchtruim kiezen. Het is een zeer spectaculair en kleurrijk schouwspel.
Diverse takken van de vliegersport komen aan bod, zoals het éénlijner vliegeren, twee- en vierlijner vliegeren, team vliegeren, knuffel en snoep droppings voor de kinderen. Uitleg en demonstraties over de soorten vlieger, wat je er allemaal mee kunt doen en de geschiedenis van de vlieger.

Tevens wordt er aandacht besteed aan het kindervliegeren, door met een eigen vliegerveld en een workshop waar vliegers gebouwd kunnen worden. Voor de kleintjes zijn er 2 springkussens en een zandbak, tevens een workshop origami. Ook kun je je laten schminken. En dat allemaal gratis !

Ook is er een demonstratie veld waar uitleg gegeven wordt over de verschillende takken van de vliegersport en waar deelnemers demonstraties geven. Vliegers die gebruikt zijn tijdens de 1e en 2e wereldoorlog zijn te zien, maar ook vliegers uit andere werelddelen, zoals o.a. Japan, Maleisie en India.

En natuurlijk het vliegeren met de 4 lijns revolution vliegers. Team United wings geeft demonstraties in het teamvliegeren met deze 4 lijns vliegers. Op muziek wordt er dan synchroon gevlogen.

Ook zijn er weer de Snoep en Knuffeldroppings, en wel om 13.00 en 15.00 uur op beide dagen. Snoepjes komen uit de lucht vallen, en na de snoepdropping mag jouw knuffel parachute springen vanuit een vlieger, en hij krijgt dan een echt parachutespringdiploma met zijn naam er op !

Dit jaar zijn alle Nederlandse provincies vertegenwoordigd door de deelnemers en zijn er  9 verschillende nationaliteiten op het veld.

Op zaterdagavond vindt het nachtvliegeren plaats.
Om 20.00 uur is er een optreden van de Taikidoki’s van de araumi daiko academie uit Antwerpen samen met de Taiko groep Breda, met hun Japanse trommels
Om 21.00 uur wordt het nachtvliegeren geopend door de wethouder van de gemeente Zundert, waarna het nachtvliegeren begint met de lampionnenoptocht voor de kinderen. (gratis lampion voor de kinderen)
Daarna begint de nachtvliegershow, verzorgd door de deelnemers van de Rijsbergse Vliegerdagen. Alle vliegers staan dan verlicht in de lucht, wat schitterend is om te zien.

Op zondag zijn er uiteraard weer de nodige demonstraties en een boordevol programma, ook kan er dan gestemd worden voor de publieksprijs, om 16.30 uur wordt de winnaar van de nachtvliegerprijs en de publieksprijs 2019 bekend gemaakt.
Natuurlijk hebben we beide dagen ook muzikaal vertier, op zaterdag komt Meladie naar de Rijsbergse Vliegerdagen en op zondag de Muziekkunstenaar en de Breda city pipes and drums.

Foto Stichting Rijsbergse Vliegerdagen
Foto Stichting Rijsbergse Vliegerdagen
Foto Stichting Rijsbergse Vliegerdagen