BREDA – Een team van politieagenten neemt de komende editie deel aan de Alpe d’HuZes. Eén van die agenten is Martijn Alberts. Op de site van Stichting Alpe d’HuZes schrijft hij zijn motivatie;

“De eerste reden is mijn moeder, waar 7,5 jaar geleden de diagnose gesteld was van borstkanker. Gelukkig is zij na een heftig jaar hersteld hiervan. Toen al had ik het voornemen om Alpe d’HuZes te gaan doen. Dus bij deze ma, ik hoop nog heel veel jaren van je te mogen genieten!

De tweede reden is mijn vroegere school-fietsmaatje/klasgenote Tanja Roelands(42). In mei van dit jaar las ik tot mijn verbijstering op een ochtend bij de overlijdensberichten haar naam. Bij haar afscheid hoorde ik dat ze binnen een maand na de diagnose al overleden was. Bizar, vreselijk; daarom ook voor jou Tanja rijd ik de Berg op, met jou in mijn herinnering! 

Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

De derde reden, voor mijn lieve collega Miriam van Meel(zie foto) ook getroffen door deze vreselijke ziekte. Zij ondergaat momenteel een heel zwaar traject, wat zowel fysiek als mentaal het uiterste van haar vraagt en van haar familie. Zelf gaat ze zich op mijn pagina voorstellen en het minste wat ik kan doen als blijk van steun, om de Alp 6 of 7 keer op te fietsen. Mijn diepe respect heb je Miriam, dat je weer snel mag herstellen!

Ik hoop dat Jij mij steunt, zodat ik op 6 juni zoveel mogelijk keer de Alp op kan. En met het opgehaalde bedrag er nog meer onderzoek kan worden gedaan, deze ziekte zoveel mogelijk in te dammen.”

Wij wensen Martijn en zijn team veel succes en roepen iedereen op om hun te steunen en te doneren.