BREDA – Buurtbewoners en familie rouwen om Ger van Zundert. Hij is de 49-jarige Bredanaar die maandagavond omkwam bij de tragische brand in een box aan de Sparrenweg. Sommige buurtbewoners komen bloemen leggen bij de plaats van het incident. Hij zou slachtoffer zijn geworden van een gerichte aanslag uitgevoerd door meerdere daders.

Foto Tom van der Put

De heer van Zundert was eigenaar van autobedrijf A&R gevestigd aan de Sparrenweg, op de plaats waar hij afgelopen maandagavond zwaargewond raakte. Dinsdagochtend is de heer van Zundert in een ziekenhuis in Rotterdam aan zijn verwondingen overleden.

De hulpdiensten kregen rond 21.15 uur een melding van een brand aan de Sparrenweg. De melder sprak daarbij ook over een bom. Meerdere eenheden van de politie, de brandweer en de ambulancedienst gingen daarop ter plaatse. Al snel bleek dat er geen sprake was van een bom. Wel stond er een garagebox, waarin een garagebedrijf gevestigd was, in brand. Het slachtoffer stond inmiddels bij buurtbewoners onder de douche. Hij was aanspreekbaar en is per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis in Rotterdam. De man heeft in het ziekenhuis aan agenten nog een verklaring kunnen afleggen en is in de loop van de ochtend overleden. Uit die verklaring blijkt dat het slachtoffer zou zijn vastgebonden en in brand zou zijn gestoken. De politie doet daar verder onderzoek naar.

Er zou sprake zijn van drie daders, waarvan er één na het incident is weggereden in een vermoedelijk grijze Volkswagen Caddy 5-VTR-13. Ziet u het voertuig, onderneem dan geen actie, maar bel direct 112.

De politie doet met een TGO-team (team grootschalige opsporing) onderzoek naar de zaak. Ze zijn daarbij op zoek naar de daders en gaan uit van een gerichte aanslag op het slachtoffer, waar mogelijk een zakelijk geschil aan ten grondslag ligt. Er is ter plaatse technisch en tactisch onderzoek gedaan. De politie stelt ook een verder buurtonderzoek in en gaat daarbij op zoek naar bruikbare camerabeelden.