“Man, man wat hebben we belachelijk veel opgehaald. Het is echt uit de klauwen gelopen.” Pascal Delissen van de Brabo’s on Tour zegt dit tijdens de bekendmaking van het eindbedrag wat aan de goede doelen wordt geschonken.

De Baltic Sea Circle is een rit van 8500 kilometer zonder navigatie en zonder snelwegen. De rally ging van start op 6 juni en de hele happening duurde 18 dagen. Gemiddeld hebben ze zo’n 500 kilometer per dag gereden. “Kaartlezen met de kaart op schoot. Een roadtrip om de Baltische Zee. Een noordelijke avonturen rally die in Groningen van start gaat. We zijn via Scandinavië naar de Noordkaap, door Rusland en via Polen weer richting Groningen gereden.” Het was een enorm mooie happening om mee te maken. “We hebben van alles voorbij zien komen, verschillende weersomstandigheden van zon tot regen en zelfs sneeuw. Maar wat was het geweldig!”

De Brabo’s hebben zonder navigatie gereden. “Niet op snelwegen en weer ouderwets met de kaart op schoot. Daardoor hebben we heel veel moois gezien onderweg want je komt op wegen, nou ja wegen, soms niet meer dan een geitenpad.” In de loop van de rally zijn er vriendengroepen ontstaan tussen een aantal teams. “Aan de Matties go Baltic, Arjan de Buck en Rudy van de Waterlaat, hebben we een goede vriendschap overgehouden. Het was zwaar balen toen ze uit moesten vallen met een kapotte auto. Je wil toch met zijn allen de finish halen, en als dat dan door een kapotte auto niet kan! Dan is het ook niet af he?”

Foto Bert Jansen

Om mee te mogen rijden in de rally moest er een sponsorbedrag van € 750,- af worden gedragen. “Daar hadden we een crowdfund voor gestart en waren zo trots dat we dat bij elkaar hadden gekregen. Natuurlijk wilden we meer ophalen en in verbazing zagen we steeds het bedrag oplopen. We zeiden tegen elkaar, zou toch mooi zijn als we € 1000,- kunnen overmaken naar de Wensambulance Brabant. Toen dat op de rekening stond gingen wij ook onze grenzen verleggen, steeds een bedrag hoger.” Van alle kanten zijn ze benaderd door bedrijven die hun steentje bij wilden dragen. “De auto gedoneerd, maar ook alles wat we nodig hadden om de reis te kunnen maken. Van een heerlijk bed tot onderdelen.” De Matties go Baltic reden voor Pink Ribbon. Arjan: “Een goede vriendin van ons kreeg borstkanker. Dan maak je van nabij mee hoe ingrijpend die diagnose is voor het hele gezin. Daarom hebben wij Pink Ribbon uitgekozen.” De Brabo’s hebben voor Wensambulance Brabant gereden. Een Non Profit organisatie, gevestigd in Valkenswaard met super vrijwilligers die wensen mogelijk maken voor mensen die vaak terminaal zijn en nog een laatste wens hebben. “Want ieder mens heeft een laatste wens!”

Matties go Baltic heeft een check ter waarde van € 2050,- aan Pink Ribbon mogen overhandigen.

Wensambulance Brabant heeft uit handen van Brabo’s on Tour een check van maar liefst € 8000,- in ontvangst mogen nemen.